Träning



Imorgon ska vi träna inför hajken som vi ska på i nästa månad. Jag har lagt en jättejättejättesvår bana åt er som ni ska springa så fort ni bara någonsin orkar! Tidigare har ni fått springa på ängar där ni har sett alla kontroller men den här gången har jag gjort det ÄNNU svårare - nu måste ni lära er att springa på stigar!

Banan har också dubbelt så många kontroller mot vad den brukar, så om ni klarar det här är ni verkligen duktiga! Jag och dagisfröken CG och dagisfröken Vanheden kommer vara där om ni skulle bli rädda eller springa vilse.

Skalan på kartan är 1:10 000 - så om ni ser något som är pyttelitet på kartan så är det 10 000 (ni vet - "katten musen, tio tusen") gånger större i verkligheten! Så tänk er för när ni är ute och springer!

Vi samlas vid Chassiporten klockan sju (det är när lilla visaren är på 7 och den stora på 12) så tar vi trampbilarna tillsammans dit. Isak fick förresten en ny trampbil i födelsedagspresent och vill visa upp den, så här är Isak och hans trampbil:



/Dagisfröken Kari

Sitta still

Igår fick pojkarna stå ut med att sitta still. Länge. Anledningen var att dagisfröknarna ville att de skulle bli duktigare på att veta vart de springer när de springer jättefort. Nästan alla satt ned en liten stund i alla fall. Några tyckte till och med att det var roligt. Inte lika roligt som att springa fort, men ändå. Vuxendagiset var med och tog några bilder.


Pål visar ett runt-vägval. Anders S (höger) håller med, men John (mitten) tycker att rakt på ser snabbare ut.


Björn och Anders T är koncentrerade medan de ritar i sina vägval. Titta så söta de är. 

Utflykt!

Igår var Vuxendagiset på utflykt hela dagen. Vi åkte till Buskhyttan där vi träffade andra Vuxendagis och sprang jättefort tillsammans med dem. Precis som förut i Halland sprang varsin bana efter varandra. Det gick jättebra! Pojkarna hittade nästan alla kontroller!

 
Isak förbereder sig innan start.


Några av pojkarna efteråt (med chokladmedaljer).

Hajk

image24

Nu är det snart dags! I slutet av april ger vi här på Vuxendagiset oss ut på hajk. Då ska vi bo i tält tillsammans, springa snabbt, vara vakna hela natten, äta ärtsoppa och prutta - allt tillsammans med massor med andra vuxendagis! I år åker vi till Eskilstuna, som inte alls ligger lika lååångt bort som Hallsberg, där vi var förra året.


Fröknar som åker med på resan kommer vara jag, CG (Carl XVI Gustaf) och GH (Ghana Airways). Fram tills att vi åker kommer vi även vara UK. Att vara UK betyder att vi tittar på er när ni springer, sen säger vi till er om ni är dåliga eller bra. Om ni är bra får ni följa med på hajken och ha roligt. Om ni är dåliga får ni stanna hemma och ha tråkigt.


Här får ni en kom-ihåg-lista som ni kan ta med er hem till mamma:


långkalsonger
joggingoverall
springskor
gummistövlar
galonkläder
pyjamas
gosedjur (eller barbie för Isak)
napp (det kan vara läskigt att sova ensam)


Åh vad kul det ska bli!


/Dagisfröken Kari


Springtävling

Under helgen som gick åkte Vuxendagiset med Anders A och Petr till Sundbyberg för att springa fort. Som ni vet tycker pojkarna om att springa fort. Dit kom också andra barn som tycker om att springa fort. När alla hade kommit så sprang de jättefort i över en halvtimme!


Anders med nummer 69 och Petr med nummer 71.


Prispallen efter tävlingen (men det spelar ingen roll vem som vinner bara man har roligt och shortsen är uppdragna tillräckligt högt).


Båda pojkarna somnade fort på vilostunden efter springtävlingen. Här är det Anders som sover.

Rörelsestund

Under vintern har pojkarna haft en speciell fröken på tisdagarna. Han heter Anders och sprang jättefort för länge sedan. Ingen av pojkarna är gammal nog att ha sett honom springa sådär fort, men de är ändå jätteimponerade! Anders brukar hitta på en massa övningar åt dem i en stor gymnastikhall där pojkarna kan springa omkring. Här är bilder från vinterns lekar.


Pojkarna förbereder sig innan leken. Från vänster ser vi Anders T, Jonn Are, Pål (som kontrollerar att linjerna är raka) och Torbjörn (lite trött).


Starten har gått! Pojkarna springer så fort de kan!


Anders (i jobbkläder) på sitt riktiga jobb.


Anders på promenad en regnig dag för länge sedan.

Hemma bäst

Idag har vi varit på morgonpromenad. Vi gick jättelångt. När vi var längst bort kunde man inte längre se Tveta. Fröknarna tog några bilder på hus som vi var överens om är fina.





Musik

Som ni vet så har ni gjort olika saker innan ni började på vuxendagiset. Idag är det Anders tur att berätta om vad han gjorde förut.

- Jag spelade med i ett band som heter "Gipsy Kings" och det betyder "Sallad" på engelska, säger min kompis. Vi spelade zigenarmusik, det tycker jag jättemycket om! Här finns en bild på oss:



Skriv en kommentar till mig om du tycker om vår musik! Då blir jag glad!

Nostalgi

Innan ni började på vuxendagiset så har ni alla gjort olika saker. Anders reste runt hela Europa med sin zigenarfamilj, Isak har bott i de djupaste småländska skogarna (det är därför han är lite annorlunda än alla andra) och Pål - ja, han har alltid varit Pål.

Men just idag vill Jens berätta om vad han gjorde innan han började hos oss på vuxendagiset. Varsågod Jens!

- När jag var mindre tyckte jag om att spela korgboll. Det är jätteroligt och jag hade superduperbra kompisar där med. Här är en bild på mitt lag, det är jag som är i mitten! Kul va!

Fyra av de andra pojkarna i laget valde senare en annan fritidsaktivitet.


        
Jens och hans lag.          Jens nyligen (inte riktigt lika bajsnödig, men med nästan samma frisyr).


Svarte Man 19 mars

image9

En rolig lek som alla får vara med på.

Vi samlas vid grinden på Gröndal klockan 9.00.
(Klockan är 9.00 när den stora visaren står på 12 och den lilla på 9, fråga en fröken om ni inte kan klockan än.)

Sen leker vi lekar som Svarte Man, Under hökens vida vingar och kull, innan vi avslutar dagen med Skeppsbrott, Isaks favoritlek. Att leka lekar gör att vi kommer lära känna varandra bättre - och då blir det roligare att gå till dagis varje morgon!

Glöm inte matsäck och något att dricka, om ni har en snäll mamma kan säkert hon hjälpa er på morgonen.

/Dagisfröken Kari

Dagiset på västkusten

Några av pojkarna var på resa till Halland förra helgen. Halland ligger på västkusten, lååångt från Södertälje, fast inte riktigt så långt bort som Kina ligger. Pojkarna hade jätteroligt i skogen! De sprang varsin bana efter varandra så det blev som en stafett. De hittade alla kontrollerna! I orientering tävlar man bara mot sig själv och det är för att ingen ska bli ledsen. Smart va? Hittar man alla kontroller så vinner man och det gjorde de! 

Dagisfröken Kari gjorde också ett bildkollage från resan. Titta hur glada de är! På bilden längst upp till vänster har Isak grävt fram något som han vill visa för de andra.


Lägerrapport

Pojkarna var nyligen på läger i Eskilstunatrakten för att förbereda sig för Tiomila. De fick bla. lära sig att hitta på förläggningen, sova med lampan släckt och äta med bestick (svårt för vissa).

Ett pass ägnades åt att träna i grönområden. En del hade besvär, men för andra gick det enkelt.


Här ser vi Pål och Isak springa intervaller. Hej, vad det går!


På kvällen hann vi med lite teambuilding.


Alla lyssnar på genomgången.

RSS 2.0